Visie

Omdat groen doet leven!

In mijn ideale wereld zijn de openbare ruimtes zo ingericht dat mensen er fijn, veilig en zorgeloos kunnen wonen, werken en recreëren. Ruimtes die aanvoelen als een zonnige lentedag in het voorjaar.

Ik ontwerp vanuit de groene gedachte. Groen doet leven! Elke Nederlander moet zich op zijn gemak voelen in de buitenruimte. Ik voel me verantwoordelijk voor een leefbare omgeving, voor mens en dier en ook voor mijn kinderen en kleinkinderen. Stel je voor dat we over dertig jaar in een betonnen wereld leven… Zonder groen kán en wíl ik niet werken!

De groene gedachte zat er bij mij al vroeg in. Als kleine jongen was ik altijd al bezig met tuinen. Ik verrichtte onderhoud voor oudere mensen en had zelfs vriendjes ‘in dienst’ die me hielpen om de klussen te klaren.

Na de tuinbouwschool in Frederiksoord kreeg ik helemaal de smaak te pakken en studeerde ik in Brussel landschapsarchitectuur. Ik begon als tuinarchitect bij een middelgroot hoveniersbedrijf. Vervolgens werkte ik voor verschillende groene ingenieurs en adviesbureaus als landschapsarchitect. In 2015 begon ik definitief voor mezelf. Een hele goede keus, Ik zou niet meer anders willen.

Waar ligt mijn hart?

Mijn liefde voor planten gaat boven alles. Planten geven je besef van leven. Ik blijf hiermee dicht bij mezelf en laat mij niet verleiden door verwachtingen van de buitenwereld. Het belangrijkste is om te werken vanuit conceptuele basis, met respect voor de omgeving. De omgeving en de geschiedenis van de plek kunnen daarbij juist inspireren. Alleen dan ontstaat een goed ontwerp met een heldere structuur, een evenwichtige en speelse vormgeving met een sterke groene uitstraling.

Door mijn opleiding tot landschapsarchitect in België merk ik dat ik creatiever  naar oplossingen kijk dan mijn collega’s. Ik ga helemaal op in mijn project en wil er alles uit halen.Ik wil dat mijn plannen gaan leven, dat ze van het papier af spatten en dat mensen zich er daadwerkelijk in zien lopen, recreëren, bewegen.  Hoe mooi is het als je bereikt dat mensen vanaf een (2D) schetsontwerp een (3D) voorstelling in hun hoofd kunnen maken.
Door menselijke verbeeldingskracht of fantasie aan te spreken ben je veel meer met het verhaal bezig. Zie je het voor je? Dat is de concrete vraag die ik stel.

Waar sta ik voor? 

Iedereen moet zich veilig en zorgeloos buiten kunnen begeven. Ik merk dat zonder mijn tussenkomst veel goede initiatieven en ideeën verloren gaan over dit onderwerp.
Door de kracht van samenwerken toe te passen, wil  ik een groene buitenomgeving waarmaken, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Tijdens al mijn projecten ga ik hier voor: ideeën omzetten naar concept, tot en met realisatie.